parallax background
 

Offert och betalning

När vi mottagit din offertförfrågan svarar vi med ett kostnadsförslag per mail eller telefon. För att gå vidare med bokningen bekräftar du offerten och kompletter informationen vid behov. Därefter skickas en faktura till din epost. Om inget annat anges aktiveras din bokning när vi mottagit din betalning. Betalning kan ske via Swish, plusgiro eller kontoöverföring. Eftersom fakturan avser förskottsbetalning är den inte befäst med betalningskrav, du väljer helt själv om du vill boka transporten genom att betala kostnaden eller avstå betalning om du vill avstå transporterbjudandet.

Leveranstid

Leveranstid beräknas från det datum vi mottagit betalning eftersom det är först då transporten är fullt ut bokad. Normalt levererar vi inom 10 arbetsdagar från bokning. Avvikelser för vissa orter förekommer och dessa kommuniceras i samband med offerten. Pall/paket transporter utförs normalt inom 1-3 dagar från hämtning för inrikestransporter och inom 2-5 arbetsdagar för utrikestransporter.

Emballering

När godset hämtas av oss tar vi hand om all emballering. Detta gör att vi får en möjlighet att inspektera skicket vid hämtning och kan säkerställa att godset får ett tillräckligt skydd för en säker transport. Om ditt gods kräver specialbyggda skyddsanordningar behöver du meddela detta i förväg. Kostnad tillkommer.

Försäkring

Om inget annat angetts omfattas din transport av NSAB2015 vilket kort beskrivet ger en maxersättning på ca 140kr/kg. Skador, förlust eller andra avvikelser måste rapporteras i samband med mottagande av varan för att försäkringen skall gälla. Generellt omfattar inte försäkringen varans eventuella mekaniska, elektriska eller digitala funktioner.

Fullvärdesskydd

För särskilt dyrbara föremål har du möjlighet att köpa till Fullvärdesskydd. Denna tjänst skyddar godsets hela inköpsvärde och ger dig full ersättning vid skada eller förlust. Tjänsten kostar 1% av godsvärdet, minimum 600kr.

Utlandstransport

De flesta transporter inom Sverige, Danmark, Tyskland och Frankrike utförs av Hauges Transporter. Genom samarbeten med etablerade kurir och transportföretag erbjuder vi transporter över resten av världen. När godset kan skickas på pall eller i paket använder vi framförallt Fedex/TNT. Om önskas iordningställer vi nödvändig tulldeklaration mot en mindre kostnad. Hauges ansvarar för att samtliga partners uppfyller våra högt ställda krav på service och kvalité. För att veta mer eller få en offert, skicka ett mail till info@hauges.se

Kontakt

Hauges Transporter
Box 80
311 22 Falkenberg
info@hauges.se
+46 (0)727-122260

Om Hauges

Hauges särskilda erfarenheter är inom transporter av konst, design, och skrymmande föremål med särskilda hanteringskrav. Vi har tagit fram specifika logistiklösningar för auktionsföretag, events och digitala transportplattformar. Hör av dig till jonas@hauges.se om du vill veta mer.